2015. július 11., szombat

Nemezelt Sheltie kutya (vagy skótjuhász)

Ez a második munkám, így van még mit csiszolni rajta, de a technikát megosztom veletek!





Nehézségi szint: kezdő
Kellékek: szivacs, 1 nemezelő tű is elég (én azért használtam kettőt, mert az egyikkel beleszúrok a készítendő tárgyba, hogy nehogy az ujjamat szurkáljam a másikkal), 1 világos durva gyapjú (ez az alap), 3 mese vagy merinói selyemgyapjú (fehér, mogyoró és barna), 1 kis fekete 100%-os gyapjúfonal (lehet mese vagy merinói selyemgyapjú is, csak akkor vizes szappannal sodorjuk belőle fonalat a szemeknek).
Méret: kb. 11cm.
Idő: kb. 1 óra.

Leírás:
A durva gyapjúból kis tincseket húzunk és szorosan hengert tekerünk belőle, majd tűvel addig szurkáljuk, míg kb. 2/3-ára nem tömörödik. Ugyanezzel a módszerrel elkészítjük a fejet, a mellső behajlított lábat, a combot és a farkat. Ügyeljünk arra, hogy a testtel összetűzni kívánt részt hagyjuk ki. (Lásd 2-3. kép)

Az elkészült részeket illesszük a test megfelelő részére, majd tűzdeljük oda őket. Ha nem sikerül, tegyünk durva gyapjúból a két részhez kívülről. (Lásd 4. kép)

A borításhoz már csak a mese vagy merinói selyemgyapjú szükséges. Tekerjünk körbe egy keveset a fehérből az orron, majd tűzzünk le. (Lásd 5. kép)
A farok végétől indulva haladjuk a tűzdeléssel végig a farkon úgy, hogy kicsi darabokat tépünk a gyapjúból, majd a felétől tűzzük oda (Lásd 6. kép) és ezután a felső részt visszahajtva szintén odatűzzük. (Lásd 7. kép) A színeket a világossal kezdjük, majd a sötétre váltunk.

Így haladunk végig a farok tövéig, majd a lábfejektől a testig. (Lásd 8. kép) Utána a farokrésztől a fej búbjáig tűzünk - közben a nyaknál egy fehér sávot betűzünk gallérnak. (Lásd 9. kép)

Két háromszöget hajtogatunk, majd tűzdeljük, míg kemény nem lesz, de ügyeljünk megint a végek kihagyására. (Lásd 11. kép) Ezután lefogjuk az orrot (Lásd 10. kép) és letűzzük az orrnyerget, majd felhelyezzük a füleket és rátűzzük.
Az orron maradt lógó részeket felhúzzuk (Lásd 12. kép) és úgy tűzzük, hogy a két fül között menjen végig.

Háromszöget készítünk az orrnak, levágunk 2 kis darabot a szemnek, feltűzzük (Lásd 13-14. kép) és készen vagyunk!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése