2016. február 4., csütörtök

Nemez manógyerekek

A gyerekek a manócsalád 3. és 4. tagja, amellyel teljessé vált! Íme a leírása:

Manógyerek

Nehézségi szint: haladó
Kellékek: szivacs/hungarocell, 1 nemezelő tű is elég (én azért használtam kettőt, mert az egyikkel beleszúrok a készítendő tárgyba, hogy nehogy az ujjamat szurkáljam a másikkal), 1db 9cm hosszú zseníliadrót, 6g natúr durva gyapjú (ez az alap a fejhez és a kézfejekhez), 12g bordó durva gyapjú a ruházathoz és sapkához, 4g kék durva gyapjú a kabátkához, 2g barna merinói/mesegyapjú a hajhoz és szakállhoz, 2g sötét durva gyapjú a cipőkhöz, 2 fekete gyöngy a szemeknek (akár kevés sötét gyapjút is használhatunk, mint a manóanyunál). További gyöngyökkel, kövekkel, gombostűvel és egyéb kiegészítőkkel díszíthetjük, ha nem kicsiknek szánjuk.
Méret: kb. 12cm.
Idő: kb. 1 óra.

Elkészítési módját a kisfiúnak, lásd a MANÓAPU bejegyzést. A figura mindössze 8cm, így a karok hosszát 9cm-es zseníliadrótból formázzuk, a testnek pedig 5-6cm-es hengert kell formázni!
A 4cm-es kisbaba elkészítése:
natúr gyapjúból hengert formázunk, amit 4cm-esre tűzünk be, majd a felső 1/4-ét (azaz 1 cm-nél) megtűzdeljük, hogy kialakítsuk a nyakat. Ezután vízszintes csíkot tűzünk a szemnek - mintha aludna.

TIPP: Pólya készülhet gyapjúból is, csupán körbetekerjük és betűzdeljük - az enyém horgolással készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése