2016. február 10., szerda

Nemez ajtódísz - hintázó kislány

A képen látható igazán mutatós ajtódísznek fő alkotóeleme a nemez (gyapjú és zseníliadrót - ha van)!

TIPP: A keret akármilyen alakú lehet, te formálod a drótot saját ízlésed szerint! :)

Nehézségi szint: haladó
Kellékek: nemezeléshez a NEMEZ AMORELLA bejegyzésben találtok információt (karhoz 11cm-es, lábakhoz 19cm-es zseníliadrótot használtam és a kapaszkodáshoz görbítettem be a végeket). A figura mérete függ a koszorú méretétől! Én a 18cm-es hintához egy 12cm-es tündérkét készítettem ( szoknyája 12 vékony sziromból áll). A hinta 2db 30cm-es zöld zseníliadrótból áll és zöld mesegyapjúval van körültekerve. A tetejére csillogó flittereket varrtam, közepén gyöngyökkel. További gyöngyökkel, kövekkel és egyéb kiegészítőkkel díszíthetjük.
Méret: 18cm.
Idő: 1 és negyed óra.

A 30 cm-es zseníliadrótokat 10cm-es eltolással egymásba tekerjük és kört formálunk. A kiálló drótot akasztóként fogjuk rögzíteni, de előtte tekerjük be gyapjúval az akasztónak szánt és az alatta lévő részt így:
 
Ezután hajlítsuk vissza a drótot a körhöz és tekerjük rá a végét, majd gyapjúval tekerjük végig a maradék részeket! Ha elkészültünk, akkor  - vagy akár közben is lehet - tűzdeljük meg kicsit, hogy tartós maradjon.  Ez lesz az eredmény, amit kedvünkre formázhatunk:

 
A kislány elkészítését követően a kezeit tárjuk szét, majd ültessük be a képen látható módon és tekerjük rá a hintára - ha nem marad meg, akkor tűzzük kicsit, vagy varrjuk oda. A szoknyát ezután rendezzük el és szintén tűzéssel rögzítsük a hintához.

A virágokat/flittereket sárga vagy fehér gyönggyel varrjuk a hinta tetejéhez középen viszonylag szorosan egymáshoz.  És készen is vagyunk!
Ilyen hátulról:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése