2016. január 20., szerda

Nemez Amorella Valentin napra!

Az alapokat a NEMEZTÜNDÉR bejegyzésben megnézheti, aki még nem tudná! ;)


A karok és lábak zseníliadrótjainak aránya a következő két számhoz fűződik: 20cm és 36cm. Ez egy kb. 20cm-es babához való. Arányosan csökkenthetjük a méreteket kisebb baba készítése esetén.

A fej és karok elkészítését követően hasonlóképp betekerjük gyapjúval a lábakat is, de a középső kb. 5cm-t nem szükséges - így könnyebb lesz áthurkolni. Ha a lábakat is betekertük, akkor középen meghajlítjuk, rátesszük a felső részére a karokat, majd a felső hurkon átbújtatjuk a két lábat és beállítjuk a nekünk megfelelő pózba. Lásd a következő képen!


Ezt a testet behelyezzük a fej nyakrészébe - úgy mint a karokat szoktuk - és egy vékony gyapjúval körbetekerve óvatosan megszurkálva rögzítjük. A ruházat felső részét a nekünk tetsző módon betekerjük a megfelelő színnel úgy, hogy nem lógjon ki sehol a drót.
A testszínű gyapjút feltűzzük a csípőhöz. Lásd a következő képet:


A szokásos módon hozzátűzhetünk még gyapjút, ha nagyobb szoknyát szeretnénk. A szoknya alsó részét befordítjuk és szintén megtűzzük, így eltűnik a bőrszín.
A szárnyak elkészülte után egy kis darab gyapjút tűzzünk keresztbe a problémás rész eltakarásához, mert a haj itt nem fogja takarni. Felvarrjuk a szemeket. A hajat a fonat elkészülte után szétnyitjuk és így tűzzük a fejre, majd körbe és kész.
Az íjjat és a nyilat külön tekerjük be, majd hajlítsuk a kívánt alakra és varrjuk össze, majd varrjuk a kézhez. Az én nyilam 11cm-es drótból és az íjjam 30cm-es drótból készült! Jó szórakozást! ;)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése