2016. április 6., szerda

Tűnemezelt Micimackó

A sok horgolt holmi mellett megmutatnám egy újabb kis nemezcsodámat nektek. Ovis ballagásra tarisznyába, akasztót téve bele kulcstartóként, vagy drótra szúrva virágcsokorba, ajtódíszen is jól mutat és még sok-sok formában felhasználható!

Nehézségi szint: haladó
Kellékek: szivacs/hungarocell, 2 nemezelő tű, 1db 5cm hosszú zseníliadrót a virágnak, 4-5g narancs durva gyapjú (ez az alap a testhez), 1g fekete színű merinói/mesegyapjú (de lehet akár gyapjúfonal is), 2g piros merinói/mesegyapjú  a ruházathoz és nyelvecskéhez, 1g sárga és 1g zöld merinói/mesegyapjú a tulipánhoz.
Méret: 5cm.
Idő: kb. 1,5 óra.

A már tanult módszerekkel dolgozunk, hengereket, félköröket formázunk és megtűzünk. Lásd képekben:

 Amint elkészültünk az alappal, úgy a fekete gyapjúból egy vékony zsinórt sodrunk (ha fonallal dolgozunk, akkor már kész is van! ;) ) És kis darabokat vágva a megfelelő helyre szúrjuk az egyik tűvel, a másikkal pedig mellé és ha elértük a kívánt mennyiséget, akkor levágjuk a maradékot. Az orr alá egy kis pirosból szájat készítünk és ezt fogjuk a képen látható módon ívbe a fekete gyapjúval, ugyanúgy, mint a szemnél:a szája sarkánál beleszúrjuk az egyik tűt, a másikkal pedig szépen haladunk a megfelelő vonalba. Ez lesz az eredmény:
 Ezután jönnek a szemöldökök, ami Micimackó esetében fontos, majd a felső. A felsőhöz 2 kisebb és egy nagyobb részre osztjuk a piros gyapjút és a kicsikkel körbetekerjük a karokat, majd jól megtűzzük. A kilógó részeket a háthoz, hashoz tűzzük - a kézfej felé lógót levágjuk, ha van. A maradék pirosat elosztjuk a has és a hát maradék részeinek betakarásához és el is készültünk vele. Azonban, hogy ne legyen üres a keze, egy virágot tehetünk bele.
 A zöld gyapjúból egy kis tincset félbehajtunk, megszurkáljuk - ez lesz a levél. A maradékot 2-3 részre szedve feszesen a zseníliadrót köré tekerjük, majd jöhet a levél. A tulipán fejéhez sütikiszúrót használtam, de egy félkörből is szépen elkészíthető kér helyen megtűzéssel. Az elkészítésénél ügyeljünk arra, hogy a drót vége a sárga gyapjú közepén legyen, mielőtt elkezdjük tűzni. Ha kész, a szárát kissé meghajlítjuk és a maci kezébe tesszük. Szorosan hozzátűzzük a kezeket, nehogy kiessen és voilá:
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése