2015. november 2., hétfő

Nemez védőangyal

Az angyalka jól mutat az autó visszapillantó tükre alatt vagy épp ablakban.
Védőangyal

Nehézségi szint: haladó
Kellékek: szivacs, 1 nemezelő tű is elég (én azért használtam kettőt, mert az egyikkel beleszúrok a készítendő tárgyba, hogy nehogy az ujjamat szurkáljam a másikkal), 1db 12cm hosszú világos zseníliadrót, 6g világos durva gyapjú (ez az alap a fejhez és a testhez), 3-4g fehér merinói/mesegyapjú a hajhoz, bőrhöz a szín világosításához és a szárnyakhoz, 4g bőrszín/rózsaszín merinói/mesegyapjú a fejnek, mellkasnak és kézfejeknek, 2g sötét rózsaszín merinói/mesegyapjú  a felső ruházathoz, 4g világos rózsaszín merinói/mesegyapjú  az alsó ruházathoz, 2g világos barna merinói/mesegyapjú a hajnak, 2 kék apróság (kövek, gyöngy, flitter, fonal stb) a szemeknek, ragasztó, tű és cérna a rögzítésükhöz. További gyöngyökkel, kövekkel, gombostűvel és egyéb kiegészítőkkel díszíthetjük. (Lásd: kép1.)
Méret: kb. 17cm.
Idő: kb. 1 és háromnegyed óra.

1


2

3

4

5

6

7
8

9Leírás:
A fejet, a karokat és az összeillesztést a NEMEZTÜNDÉR alapján készítjük el, csak kisebbet - ott találsz fotókat segítségül (1-10. kép).  
A durva gyapjúból feltekerünk egy adag hosszú fonalat kb. 2,5cm átmérőjű golyóba, amit összetűzögetünk, így kb. 2cm lesz.
Egy kis fehéret a bőrszínnel összekeverünk (a gyapjút hosszanti irányban húzzuk meg, majd ami a kezünkbe maradt, rátesszük a kupacra és újból meghúzzuk...amíg homogén nem lesz).
A kupacból levesszük a felét, a többit pedig középen keresztbe összetűzzük. A golyót belehelyezzük és ráhúzzuk jó szorosra, hogy minden irányból takarja. A végéből kihúzunk egy csipetet és azzal szorosan eltekerjük a fejet, majd megtűzdeljük, hogy megtartsa.
A zseníliadrótot a két végétől kb. fél centire elkezdjük egy kevés bőrszínnel folyamatosan szorosan tartva betekerni. Nem baj, hogy a vége látszódik, mert szépen behajtjuk 1-1cm-re a szélétől, így nem tekeredik ki a gyapjú. (Én azért a biztonság kedvéért meg szoktam tűzdelni kicsit.)
Ezután ugyanúgy kis vékony tincsenként tekerjük fel a sötét rózsaszín gyapjút is a két végétől kezdve a közepéig, így eltüntetjük teljesen a zseníliadrótot. Kettéválasztjuk a fej nyak alatti részét és beletesszük, szorosan feltolva a nyakhoz az elkészült karokat. A sötét rózsaszín gyapjúból vékony szálat kihúzva betekerjük a karok alatt, majd minden irányból a testet és közben folyamatosan tűzzük.
A durva gyapjúból 2 téglalaphoz hasonló alakot tűzünk, majd ráhelyezzük a mellkasra és a hátra és hozzátűzzük a testhez minden irányból. Ezután egy kis masni alakot tűzünk a durva gyapjúból mellnek és a testre tűzzük. A bőrszínű gyapjúból vékony szálanként minden irányból betekerjük a mellrészt és közben folyamatosan tűzzük. Utána a sötét rózsaszín gyapjúból egy kis darabot kivéve, egy kb. 20cm hosszú tincset formázunk és középen megtekerünk a mellkason, amit a karoknál és a mell alatt megtűzünk, majd  a hátnál lévő két véget keresztbe hajtva visszahajtunk előre a vállon át. Ezt is letűzzük. (lásd: képsor 2)
A világos rózsaszín gyapjút ketté vesszük és elöl és hátul a derékhoz tesszük, úgy, hogy a tincsek nagyobb része a derék felett legyen. A derékban megtűzött gyapjút visszahajtjuk és a csípőrészen megtűzzük. Ha oldalt nem érne össze, akkor a tűvel megfésülve odaigazíthatjuk. A végét is megtűzdeljük - innen közben lehúzzuk a kilógó szálakat (ebből lesz az öv). Ezután a sötét rózsaszínt is derékrészen megigazítjuk. A maradék kétféle rózsaszínt megsodorjuk külön-külön. (lásd: képsor 3)
A két tincset összetekerjük és a derékra tűzzük. Ha kész, lehajtju a karokat! (lásd: kép 4)
Tipp1: a tű kiválasztásakor ellenőrizd, hogy átmegy-e a gyöngyön!
A szemeket az alábbi módon varrtam fel: a tarkótól az egyik szemhez, majd vissza, aztán a másik szemhez és vissza a tarkóhoz.
 A szárnyakat a képen látható módon 2 rövidebb és egy hosszabb tincsből tűztem össze középen (1 pici gyapjú kivételével az összeset felhasználjuk rá). (lásd: képsor 5) A végeket tűvel kissé megfésültem és 5 tincset csavartam a végére kissé szappanos-vizes kézzel. Ugyanígy a másik oldalon, majd feltűztem a hátra.
A világos barna gyapjút a maradék fehérrel kicsit összekeverem (nem kell homogénnek lennie, így jobban kirajzolódik a haj formája). Ebből 3 tincset fogtam össze, az egyiket keresztbe, azaz fültől-fülig tűztem. (lásd: kép 6) Arctól kifelé megtekertem a tincseket és a kar mögött, a szárnytőnél megtűztem.
A 2. tincset hosszában - úgy, hogy a fejtető irányába rövidebb legyen a gyapjú - rátűzzük a fejre, kezdve az arcnál, majd a tarkónál és végük a fej két oldalánál, azaz a fülnél. Mielőtt visszahajtanánk az arcból a hajat, ugyanígy a 3. tincset is ráhelyezzük a fejre. (lásd: képsor 7-8)
Miután a hajat a fejre tűztük, hátraigazítjuk a tűvel a felső részt, hogy a fejtetőt eltakarja. És hátul ugyanúgy megsodorjuk, mint az első tincseket és letűzzük a végét. Az elől lévő maradék hajat féloldalasan ketté vesszük, ugyanúgy arctó kifelé megsodorjuk és a szárnyak tövéhez tűzzük. (lásd: kép 9)
Apró követ ragasztottam pillanatragasztóval a ruhára és egy baglyocskát a szoknyára. Az övnél elölről átvezettem a tűt a tarkón, így az angyalka kissé lefelé néz. (lásd: képsor 10)

Kész is van!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése